Στην τρίτη σεζόν του The Bear βλέπουμε πολλούς real life σεφ να κάνουν το πέρασμά τους από την σειρά! Τους εντοπίσαμε έναν έναν και σας τους αναφέρουμε:
Daniel Boulud
Στο εναρκτήριο μη γραμμικό επεισόδιο της τρίτης σεζόν “Tomorrow”, βρίσκουμε τον Carmy νωρίτερα στην καριέρα του, να περνάει από τις κουζίνες πολλών εμβληματικών πραγματικών εστιατορίων. Αυτό περιλαμβάνει το Daniel, το ομώνυμο γαλλικό εστιατόριο του Boulud, το οποίο επικεντρώνεται σε τοπικά θαλασσινά, λαχανικά και κρέατα με δύο αστέρια Michelin. Σε μια σκηνή, ο Boulud διδάσκει στον Carmy πώς να φτιάχνει ένα πιάτο που περιλαμβάνει χτένια τυλιγμένα σε σπανάκι.
Dave Beran
Στο πρώτο επεισόδιο εμφανίζεται επίσης ο Beran, ο πρώην executive σεφ του Next, εστιατορίου με αστέρι Michelin. Το hotspot του Σικάγο αλλάζει το στυλ του εστιατορίου του κάθε λίγους μήνες, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη γαστρονομική φιλοσοφία του Carmy για την τρίτη σεζόν. Ο Beran διευθύνει τώρα το δικό του εστιατόριο, το Santa Monica bistro Pasjoli.
Adam Shapiro
Ο Shapiro, ο οποίος διατηρεί το όνομά του στην σειρά, παίζει σημαντικό ρόλο στην ομάδα της Andrea.
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Shapiro και η σύζυγός του ξεκίνησαν την Shappy Pretzel Co.
Rene Redzepi
Παρόλο που το Noma, το εστιατόριο του Redzepi που έχει βραβευτεί τρεις φορές με αστέρι Michelin, έχει κλείσει τις πόρτες του στο κοινό, το ίδιο το εστιατόριο της Κοπεγχάγης εξακολουθεί να εμφανίζεται στη δεύτερη σεζόν κατά τη διάρκεια του επεισοδίου που επικεντρώνεται στον Marcus, “Honeydew”. Στην τρίτη σεζόν, βλέπουμε τον Redzepi στο “Tomorrow” – αν και δεν μιλάει, ο Δανός σεφ κοιτάζει έναν πίνακα ανακοινώσεων γεμάτο φωτογραφίες και γνέφει στον Carmy.
Dario Monni
Ο Monni, σεφ και ιδιοκτήτης του Tortello, ενός ιταλικού εστιατορίου στο Σικάγο, είναι γνωστός για τα χειροποίητα ζυμαρικά του. Κάνει μια σύντομη εμφάνιση στο δεύτερο επεισόδιο, “Next”.
Joyce Chiu
Στο “Next” εμφανίζεται επίσης η Chiu, ιδιοκτήτης του κινεζικού αρτοποιείου Chiu Quon.
Jonathan Zaragoza
Στο “Next”, βλέπουμε το Birreria Zaragoza στο Σικάγο, όπου ο ιδιοκτήτης και σεφ Zaragoza ετοιμάζει τορτίγιες και κρέας. Αυτό το σημείο συγκεκριμένα είναι στην πραγματικότητα ένα από τα αγαπημένα του καστ του “The Bear”.
Christopher Zucchero
Ο Zucchero κατέχει το Mr. Beef, το πραγματικό ιταλικό κατάστημα βοδινού που ενέπνευσε την παράσταση. Στην πρώτη σεζόν, έπαιξε τον Chi-Chi, ο οποίος εμφανίστηκε σε τρία επεισόδια. Παρακάμπτοντας τη δεύτερη σεζόν της σειράς, ο Chi-Chi επιστρέφει για τέσσερα επεισόδια στην τρίτη σεζόν, ξεκινώντας με το “Next”, προμηθεύοντας το εστιατόριο Bear με κρέας και προϊόντα και τελικά φορώντας μια ποδιά για να βοηθήσει τον Ebraheim να τρέξει το take away.
Paulie James
Ο James, ιδρυτής του δημοφιλούς σαντουιτσάδικου του Λος Άντζελες Uncle Paulie’s Deli, εμφανίζεται σε δύο επεισόδια στην τρίτη σεζόν. Ο Τζέιμς υποδύεται τον Τσάκι, το εκρηκτικό δεξί χέρι του Τσι-Τσι. Σε αυτό το επεισόδιο, με τίτλο “Χαρτοπετσέτες”, ο Chi-Chi και ο Chuckie βοηθούν τον Ebraheim.
Thomas Keller
Το 10ο επεισόδιο της τρίτης σεζόν περιλαμβάνει την πρώτη μέρα του Carmy στο εμβληματικό French Laundry. Ο Keller είναι ο μόνος Αμερικανός σεφ που έχει λάβει ταυτόχρονες βαθμολογίες τριών αστέρων Michelin για δύο διαφορετικά εστιατόρια – το Per Se και το French Laundry – το τελευταίο από τα οποία είναι ανοιχτό από το 1978 και ανήκει στον Keller από το 1994.
Grant Achatz
Ο Achatz, ιδιοκτήτης του εμβληματικού Alinea στο Σικάγο, εμφανίζεται στο τελευταίο επεισόδιο της τρίτης σεζόν.
Wylie DuFresne
Ο DuFresne εμφανίζεται στο 10ο επεισόδιο ως υποστηρικτής της αποστολής του Carmy να κόψει το τσιγάρο. Ο DuFresne είναι ηγέτης στο κίνημα της μοριακής γαστρονομίας και είναι γνωστός για τα εστιατόρια Alder και WD ~ 50 του Μανχάταν, καθώς και για τα Du’s Donuts & Coffee. Τώρα κατέχει την Stretch Pizza στη Νέα Υόρκη.
Cristina Tosi
Στο τελευταίο επεισόδιο της σεζόν, η Tosi κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον Carmy και τη Sydney σε μια κεντρική σκηνή όπου μιλά για τα πρώτα πιάτα και τους υγιείς χώρους εργασίας.
«Τολμώ να πω ότι το μεγαλύτερο λάθος είναι να δουλεύεις για ένα κακό αφεντικό», λέει, εμπνέοντας μια αναδρομή και στους δύο πρωταγωνιστές μας.
Anna Posey
Η Posey, σεφ ζαχαροπλαστικής και συνιδιοκτήτρια του εστιατορίου Elske στο Σικάγο, κάθεται επίσης στο τραπέζι, όπου λέει μια ιστορία για το πώς το πρώτο επιδόρπιο που σέρβιρε ποτέ δεν ήταν τόσο υπέροχο. «Τώρα τα επιδόρπια μου είναι τόσο αφαιρετικά και νομίζω ότι αυτό το επιδόρπιο είχε περίπου 12 στοιχεία», λέει στο επεισόδιο.
Malcolm Livingston II
Ο Livingston, ιδρυτής της August Novelties, κάθεται επίσης στο τραπέζι. Ως νεαρός ζαχαροπλάστης, εκπαιδεύτηκε στο Noma και είναι η έμπνευση για τον χαρακτήρα Marcus.
Genie Kwon
H Kwon είναι συνιδιοκτήτρια του Kasama στο Σικάγο, ενός φιλιππινέζικου εστιατορίου και αρτοποιείου με αστέρι Michelin.
Kevin Boehm
Ο Boehm δεν είναι σεφ, αλλά ως συνιδιοκτήτης του Boka Restaurant Group, το οποίο έχει εστιατόρια στο Σικάγο και το Λος Άντζελες. Στο τελευταίο επεισόδιο, ο Carmy και ο Boehm συζητούν για το άγχος της λειτουργίας ενός εστιατορίου.
Rosio Sanchez
Η Sanchez είναι μια ακόμη σεφ που κάθεται στο τραπέζι, μοιράζοντας ένα ανέκδοτο για το πόσο αγαπά να μαγειρεύει. Ήταν η επικεφαλής σεφ ζαχαροπλαστικής στο Noma μέχρι που έφυγε για να ανοίξει ένα taco spot που ονομάζεται Hija de Sanchez, το οποίο βρίσκεται σε τέσσερις τοποθεσίες στη Δανία. Έχει επίσης ένα high-end μεξικάνικο εστιατόριο που ονομάζεται Restaurant Sanchez, που βρίσκεται στην Κοπεγχάγη.
Will Guidara
Ο Guidara είναι συμπαραγωγός του “The Bear” καθώς και καθιερωμένος εστιάτορας, πρώην συνιδιοκτήτης του ομίλου φιλοξενίας Make It Nice, ο οποίος κατέχει και λειτουργεί το Eleven Madison Park, το NoMad New York, το Made Nice και πολλά άλλα σημεία (εξαγοράστηκε το 2019). Στο φινάλε της σεζόν, ο Guidara μιλά για το «χάος» της βιομηχανίας εστιατορίων.